Túl a szakmaiságon...

Túl a szakmaiságon...

Egy fodrász amikor új szakmai területeket térképez fel, először mindig megvizsgálja, mik azok az irányzatok, amikben el tudná magát képzelni.
Az egyik legfontosabb szempont nyilván az, hogy mennyire tud azonosulni az adott technikával a fodrász.
A másik nagyon fontos szempont a mérlegelésnél az, hogy mennyire lehet eredményes a vendégek körében ez az irányzat, hisz ahhoz, hogy hosszútávon sikeres lehessen választott szakágában, elengedhetetlen, hogy az népszerű és közönségvonzó is legyen.

Mi most egy ilyen szakág megismerésében és feltérképezésében próbálunk segítséget nyújtani. Az első videóban röviden bemutatjuk a HairContrast férfi hajpótlásának felhelyezési folyamatát:

 

De vizsgáljuk meg most a HairContrast férfi szakágát egy vendég szemszögéből is, hiszen kevés olyan perspektíva létezik, amely objektívabb visszacsatolást tudna nyújtani ennek az irányzatnak a létjogosultságával kapcsolatban.

Zamfir Miskolcon vette igénybe a HairContrast szolgáltatását és Tresó Erika helyezte fel neki hajprotézisét. Nézzük, hogy élte meg mindezt vendége.

 

Ha összegezni szeretnénk a látottakat, akkor több nagyon fontos tanulságot vonhatunk le belőle.
Elsőként azt, hogy rövid idő alatt képes látványos végeredményt produkálni, mint ahogy ez a képen is látszik:

Másodsorban pedig azt, hogy ez a szakág képes arra is, hogy egy vendég lelkivilágát, biztonságérzetét és életminőségét akár órák alatt gyökeresen megváltoztassa. Félszeg, bizonytalan emberek kérnek időpontot hajpótlásra, hogy aztán sugárzó arcú, elégedett, hálás emberekként távozzanak, szépen felhelyezett és fazonra igazított hajprotézisükkel. A hajpótlásokat ugyanis nem hobbiból veszik a kliensek. Rá vannak kényszerülve, mert egy égető problémájukat oldják meg vele. Ezért, ha ez a megoldás bekövetkezik, sokkal katartikusabb élményben részesülhetnek, mintha egy hajfestésre, vagy hajvágásra ugranának be fodrászukhoz. Túl a szakmaiságon tehát, talán épp ez az egyik legfontosabb vívmánya a férfi hajpótlás szakágának, hogy az ezt végző fodrász valóban jobbá teheti vendége életét…

Ezt a legszemléletesebben Cservák Mónika budapesti oktatófodrászunk foglalta össze számodra:

Vissza a blogba