Gondolatok egy tévhitről...

Gondolatok egy tévhitről...

Állandó dilemma, amikor egy érdeklődő vendéggel, vagy fodrász partnereinkkel beszélgetünk. Mindez azért, mert olyan hatása van, mintha még több pénzt akarnánk szánt szándékkal kihúzni a zsebükből…

Ugye ez már így önmagában is thrilleresen hangzik…? 

Illene hát felfednünk miről is beszélünk?

Két rendkívül ártatlan termék a felelős ezért. Az egyiket hajápolónak hívják, a másikat hajkefének. De hogy tud két ilyen látszólag jelentéktelen dolog ekkora kalamajkát okozni?

Levezetjük…

Amikor egy kedves vendég hajritkulására hajpótlást választ, számba veszi, milyen költségekre kell számítania majd. Van egyszer a hajpótlás ára, ezen felül a fodrásznak is kell munkadíjat fizetnie a felhelyezésért. Ez így már önmagában sem kevés összeg, de hát egy igényes, minőségi pepi pótrésznek bizony ára van. Ekkor jön be a képbe az, hogy a felhelyezést végző fodrász megemlíti, hogy ezen felül még a hajápolót és hajkefét is meg kell vennie a ritkuló hajú vendégének. Joggal gondolhatja szegény vendég, hogy nem elég a hajproblémája, még le is akarják húzni, hogy minél több pénzt kisajtoljanak belőle…

De vajon tényleg le akarják őt húzni?

Ha a kereskedelmi tévécsatornák délelőtti TeleShop-ján edződött a kedves vendég, akkor valóban így érezheti. A „kettőt fizet 6-ot vihet” akciók és egyéb szemfényvesztések, nem segítenek abban, hogy bizodalma legyen egy számára új cégben, vagy szolgáltatásban. Térjünk hát vissza eredeti témánkhoz és nézzük meg, miért is kell pluszban fizetnie problémás hajú kliensünknek.

Hajápolók:

„A póthaj olyan mint a virág, ha nem gondozzuk elhervad” – mondta nekünk Dániában a HairContrast cég alapító nagyfőnöke. A Tparting és egyéb emberi hajból készült pepi pótrészek ugyanígy viselkednek. Napi, rendszeres gondoskodásra vágynak, hogy meghálálják a törődést. Tény: azok a vendégeink, akik rendszeresen használják hajápolóinkat, semmiféle problémát nem tapasztaltak pepi pótrészükön. Azok a vendégeink, akik viszont ezzel nem törődtek sokszor tértek vissza már 1 hét után, hogy töredezett, fénytelen hajpótlásuk.

Hajkefe:

Lehet rá lehúzó termékként tekinteni és lehet rá úgy, hogy a HairContrast cég speciálisan hajpótlásaira kifejlesztett hajkeféje segít abban, hogy ne töredezzen és ne hulljon ki idő előtt a póthaj. Szintén tény. Akik használják, könnyen fésülhető frizurát tudhatnak magukénak, akik viszont nem sokszor egy hét után reklamálnak, hogy gubancolódik, szöszösödik Tparting pepi pótrészük. 

 

Konklúzió:

Most pedig jöjjön a matek. Mi kerül többe? 

1., Csupán csak a hajpótlást és a munkadíjat kifizetve, majd hetek múlva bosszúsan visszatérve, a pepi pótrész rendbetételét, vagy cseréjének árát pluszban rákölteni?

2., Vagy hajápolót és hajkefét venni a hajpótlás mellé és élvezni a végeredményt?

Eláruljuk… Az egyes verzió!

De milyen a vásárló lélektana? Az árakra mindig ugró, plusz költségektől elforduló… Pont emiatt a fodrászok sem merik sokszor mindezt levezetni vendégeiknek, mert félnek, hogy klienseik régi beidegződései működésbe lépnek és visszatáncolnak a lehetőségtől.

Pedig, ha már tánc, akkor nem a régi nótát kellene fújni alá…

Vissza a blogba