Mi a különbség egy hajprotézis között?

Mi a különbség egy hajprotézis között?

Erről a címről, anno egy gyermekkori grafiti jutott eszembe, amikor Debrecen egykori Nyugati terén a buszállomással szemközti romos ház falán hosszú évekig a következő felirat díszelgett: „mi a különbség egy kacsa között?”. A szöveg értelmére a mai napig nem sikerült rájönnöm, ami valószínűleg erős humorérzék hiányomról árulkodik. Ennek kompenzálásaként adtam ezt a címet a szerény írásomnak. Talán a Kedves Olvasó több fantáziát lát majd benne, mint én abban az egykori grafiti falfirkában.

No de vissza a kályhához: miről is szól mai bejegyzésünk?

Hát a hajprotézisekről… Mielőtt azonban túltolnám a fentebb agyon feszegetett humorérzék tárgykörét, vegyük komolyabbra a figurát, különben teljes komolytalanságba fullad ez a bejegyzés. Pedig a cél, pont az ellenkezője. Lámpát gyújtani, irányt mutatni a bizonytalanságban férfitársaimnak, segíteni a tisztán látásban.

Szóval a hajprotézis. De mi is az?

Többet szeretnél tudni róla? Kattints ide.

A hajprotézis olyan, mint a paróka, de mégsem az. A paróka férfi szemmel nézve – ha csúnyán akarunk fogalmazni – olyan, mint egy sapka. A régivágású, november 7-ei ünnepségeken és oroszórákon felnőtt férfitársaim számára könnyebb beazonosításként: mint a kucsma. (tudod, Kádár, Brezsnyev..:-)) Meleg, nehéz, kényelmetlen, még néha szúr is, de mindenképp látszik rajta, hogy fejfedő. Sok bizodalma tehát nincs benne egy meglett kopaszodó férfiembernek…

A parókával ellentétben egy hajprotézisen viszont nem látszik, hogy az egy fejfedő.

De miért is? Azért, mert a hajprotézist direkt férfi kopaszodásra fejlesztették ki, a fejtetőn lévő hajhiány elfedésére. Természetes emberi hajból készül, tökéletesen összedolgozható férfitársaim megmaradt saját hajával, így a végeredmény olyan, mintha kinőtt volna a saját haja. Nem viccelek. Tényleg. Ezt nem mi állítjuk róla, hanem egy olyan vendégünk mondta, aki azóta is folyamatosan hordja. Ehhez természetesen az is kell, hogy természetes emberi hajból készüljön, mivel csak így oldható az meg, hogy összedolgozva a saját hajjal, senkinek ne tűnjön az fel, hogy a kedves vendég hajpótlást visel.

A hajprotézis tehát jó. Gyors megoldást nyújt kopaszodás elfedésére, nem kell hosszú hónapokig várni arra, mint egy hajnövesztőszer, vagy hajbeültetés esetén, hogy látható eredménye legyen. Már ha egyáltalán lesz… Mert a szerek és beültetések esetén semmi garancia nincs arra, hogy az mindenkinél működik. Puszta genetika: minden szervezet más és más… Ezért az eredmények is különbözőek lehetnek. Bezzeg a hajprotézisnél nincs genetikai kérdés. Pár óra és látványos a végeredmény. Mivel a kopaszodás többé nem látszik. Hát nem ez a cél?

Odáig tehát már eljutottunk, hogy a hajprotézis jó. De vajon melyiket érdemes választanod?

Kérdéseid lennének? Íme a válaszok rá.

A hazai piacon többféle hajprotézis van forgalomban. Most kellene tömény önreklámba fulladnunk és saját termékünket szénné fényezni, de mi nem ezt tesszük. Beszéljenek helyettünk a száraz tények és rábízzuk a Kedves Olvasóra annak eldöntését, melyiket találja önmaga számára a legvonzóbbnak.

Vannak olyan hajprotézis fajták kis hazánkban, amik másfél millió forinttól kezdődnek. Jó minőségű igényes hajprotézisek, sokan szeretik őket. Vannak olyanok is, amelyek nem kerülnek százezer forintba se, viszont arra nyugodtan használhatjuk, a fentebb már említett brezsnyevi hasonlatot. Ezzel is sokan élnek, más kérdés, hogy vajon mennyire szeretik…
…és van a HairContrast cég férfi hajpótlása a New Me. Ezt csináljuk mi. Dániában készül 100% emberi hajból. Budapesten, Debrecenben, Miskolcon és Kecskeméten is alkalmazzák, több száz férfi vendég élt már ezzel a lehetőséggel. Az ára 300 ezer és 400 ezer forint között mozog, a fodrász felhelyezési munkadíjával és a hozzá tartozó speciális hajápoló anyagokkal együtt.

Ha nem számít neked az ár, válassz drága hajprotézist. Ha ár érzékeny vagy, válassz olcsót. Ha viszont ár/érték arányban gondolkozol, akkor válassz minket és a HairContrast New Me hajprotézisét.

A lényeg, hogy eltüntethesd azt a fránya kopaszodásod, minden áron. A kérdés csak az: bármi áron?

Töltsd le ingyenes tudástárunkat is, hogy tisztán láss! Kattints a linkre.

Vissza a blogba