Okostojások forradalma

Okostojások forradalma

Sajnos nem áprilisi tréfa…
Előljáróban szeretném leszögezni, hogy az alább leírtak szubjektív vélemény lesz. Lehet vele egyetérteni és egyet nem érteni, mindenkinek szíve joga eldönteni ezt.

Én gyermekkoromban olyan neveltetést kaptam, ahol a szüleim megtanították velem, hogy mindig hangosan kell köszönni, ha találkozunk egy ismerőssel és azt is, hogy az idősebbekkel mindig tisztelettel kell beszélni. Számomra ez volt természetes. Épp ezért egész életemben tiszteltem embertársaimat, munkájukat, személyiségüket, soha eszembe nem jutott volna az, hogy ledegradáljam tevékenységüket, kigúnyoljam őket. Megtanultam azt is, hogy csak
olyan dolgokról mondok véleményt, amihez értek, vagy kipróbáltam, tehát személyes élmény, vagy tapasztalat fűz hozzá. Számomra ez volt természetes.
De hát nem vagyunk egyformák…

Miért is írtam le mindezt? Mert a közösségi médiák megjelenésével fegyvert kaptak a kezükbe a rosszindulatú, irigy emberek is. Szabadon kommentelhetnek, megnyilvánulhatnak, kiélhetik mindazokat az alantas ösztöneiket, amiket otthon, vagy a munkahelyen nem tudnak. Bátran mondanak véleményt olyan dolgokról is amihez nem értenek, szemrebbenés nélkül ócsárolnak olyan termékeket, amit nem is próbáltak. Mert jól esik kiengedniük a fáradt gőzt még akkor is, ha ezt más kárára teszik.

Mi is számtalan kommentet, véleményt kapunk olyan emberektől, akik a reklámozott termékeinket nem is próbálták, nem is akarják és nincs is szükségük rá. De mivel jól esik bele rúgni a másikba, örömmel teszik. Miért is? Mert így most épp nem beléjük rúgnak egyet és visszaadhatnak a sorsnak valamit abból, amit eddig ők kaptak.

Megmosolyogtató ez a kicsinyes emberi tulajdonság. A mindbe beleokoskodás, mindenhez is értés. Ahogy egy neves szakember mondta a minap a tévében:

„…eddig mindenki az országban virológus volt, most már hirtelen külpolitikai szakértővé avanzsált…”

Hiába, nekünk mindenről van véleményünk és azt feltétlenül meg is szeretnénk osztani mindenkivel. Hiszen 5 perc hírnév mindenkinek jár…

De mit tehetünk a negatív kommentek ellen? Semmit! A pázsithoz is hozzátartozik a gyom! A gyomot, ha nem akarjuk, hogy ott legyen, kihúzhatjuk. A kommentelőkön maximum felhúzhatjuk magunkat, de attól még sajnos ugyanúgy nem változik semmi.

Így hát inkább nem is vesszük komolyan, mintha nem lenne más, csak egy április tréfa…

Vissza a blogba